הרשמה לעדכונים

עדכונים על מסיבות, מוזיקה מצויינת וכל מה שטוב בטראנס הישראלי, אצליכם במייל לפני כולם!

חם בפורטל

שפונגל

שפונגל

אחד ההרכבים המוכשרים והסוחפים ביותר ב-20 השנים האחרונות אותו הקימו רונלד רות’פלד (ראג’ה ראם) וסימון פוספורד (הלוסינוג’ן). שפונגל הוא אחד הפרויקטים היותר חדשניים ונועזים שהתפתחו: מוזיקה אתנית, מערבית, אלקטרונית וכלי נגינה חיים. כך הרימו שפונגל את כל עולם הטראנס על הרגלים ויצרו סגנון חדש בין הפסיכדלי בקצב איטי לאמביאנט – “פסייביאנט”.

סיפור פגישתם של סימון וראג’ה ראם קוסמי לכשעצמו: ההרכב יוסד במפגש בין השניים בשנת 1996 בזמן ליקוי חמה. אותו ליקוי חמה הפך להשראת אחד מהטראקים הראשונים והמשפיעים בסגנון האמביאנט”And the Day Turned To Night”.קטע מוזיקלי זה היווה אבן דרך חשובה ביסודות ההרכב וחתם את המשך עבודתם יחד. גם שמו של ההרכב “שפונגל” יוצר חוויה קסומה ופירושו תחושת אופוריה או “התעלות”. שפונגל חתומים בלייבל “Twisted Records” בבעלותו של סימון פוספורד.

לצידם של פוספורד שאחראי על העיבוד והסינטיסייזר ורות’פלד המתמחה באיסוף קטעי מוזיקה וסאונד מיוחדים מרחבי העולם ונגינה על חליל, מנגנים גם:

Andy Gangadeen אנדי גנגדין – תופים
Dick Trever דיק טרוור – קלידים
Nogera נוגרה – כלי הקשה
Michele Adamson מישל אדמסון – vocals
Harrt om הארי אם – vocals
Chris Taylor כריס טיילור – גיטרה באס
Harry Escott הארי אסקוט -צ’לו
Manu Delago מאנו דלגו – פאנטם

הופעת הבכורה של ההרכב התרחשה בפסטיבל Solstic בהרי המוטסו ביפן בשנת 2001. לישראל הגיעו שפונגל מספר פעמים: הפעם הראשונה בחוות היען באילת בשנת 2002, לאחר שנתיים (2004) נחתו שוב להופעה בהרכב כמעט מלא ומגוון. אחרי כמעט 7 שנים דלות מוקשה עשו מהלך מבורך והנחיתו את ההרכב בשלישית. בשנת 2012 הופיעו שפונגל בחסות חסמבה, בהופעה זו נכחו סימון וראג’ה ראם ללא שאר חברי ההרכב. וב-2013 הגיעו שוב להופעה פסיכדלית עם האמן אלכס גריי.
ההרכב הופיע על הבמות הנחשבות ביותר בעולם מהודו, ארצות הברית ועד אירופה כהרכב או כצמד (פוספורד ורות’פלד)

דיסקוגרפיה של שפונגל

Are you shpongled ?- 1998 – אלבום הסטודיו הראשון שיצא דרך חברת ההקלטות של רות’פלד (ראג’ה ראם) Twisted Records והיווה את כרטיס הביקור פורץ הדרך של ההרכב. הם הציבו רף סאונד גבוה ואיכותי.

Tales of the Inexpressible – 2001 – אלבום זה הושפע מאוירה אוריינטלית ספרדית ועשיר בקטעי נגינה של גיטרה קלאסית.

Nothing Lasts… But Nothing Is Lost- 2005 – באלבום זה החליטו שפונגל לגרום התקף לב לקהל המעריצים שרק הלך וגבר, שם האלבום יצר שמועה בקרב הקרחניסטים כי תם עידן השפונגל. אך למזלנו זו הייתה רק שמועה וכמובן שההרכב ממשיך ליצור עד היום.אלבום זה משלב את סגנון IDM המתבטא במקצבים שבורים וסאונד שאינו אופייני למוזיקה אלקטרונית לרוב. באלבום זה הם הולידו את סצינת האנדרגאונד אל המיינסטרים של עולם הטראנס.

Ineffable Mysteries From Shpongleland- 2009 – אלבום זה נחשב המושקע ביותר של ההרכב, במשך שלוש שנים עמלו חברי ההרכב בתהליך יצירה איכותי שהוליד אלבום ששיגע את העולם. האלבום נחשב כ”קפיצת דרך” חשובה בהסטוריה של ההרכב מבחינת סאונד, קולות, עיבוד, והשפעה אוריינטלית -הודית. הם הלכו רחוק עם ההשקעה ופנו לסטורם ת’ורג’רסון אותו אחד שעיצב את הכריכה האגדית של האלבום “The dark side of the moon “ של פינק פלויד.

Museums Of Consciousnesst – 2013 – האלבום החמישי של ההרכב ממשיך את סגנון הפסייביאנט היחודי, ובו ניכרת ההתחדשות של ההרכב מבחינה מוזיקלית.

שפונגל ממשיכים להופיע ותאריכי סיבוב ההופעות לשנת 2015 כבר חתומים. פועלם של הלהקה מתפרש על מגוון עשיר של סגנונות מה שמאפשר כמעט לכל אדם להתחבר אל הסאונד שהם מפיקים. הבחירה בקצב איטי פסיכדלי עיצבה תרבות טראנס שונה ששוברת את המיתוס “הבועט” ומכניסה את הפן הקסום אל הרחבה. שפונגל ללא ספק הניחו חותמת חזקה לכל עולם הטראנס העולמי וסיפקו המון השראה לאמנים, ליוצרים, למפיקים ולבליינים כאחד. המוזיקה שלהם כל כך עמוקה ופסיכדלית שאפילו אם תנסו לאפיין אותה בהרצאה של 5 שעות, לא תקיפו אפילו רבע מהתוכן שלה. אומרים שיש אנשים עם ידי זהב שכל דבר שהם נוגעים בו הופך לזהב טהור, לפי איך שזה נראה בשטח ולפי תגובות הקהל והמשוב הגלובאלי שהעולם נותן להרכב המדהים הזה, ללא ספק ניתן להכליל אותם באותה הקטגוריה. אם לא יצא לכם עדיין לשמוע אותם בהופעה חיה, בפעם הבאה שהם מבקרים אצלינו, עזבו את הכל ורוצו לקנות כרטיסים, לא תתחרטו!

סרטונים והופעות של שפונגל

כתיבת תגובה

הצטרפו לקהילה

נדאג לעדכן אותכם במסיבות הכי מחשמלות והסטים של הדי ג’יים הכי חריפים. בום!