הרשמה לעדכונים

עדכונים על מסיבות, מוזיקה מצויינת וכל מה שטוב בטראנס הישראלי, אצליכם במייל לפני כולם!

חם בפורטל

קנאביס

*לפני שנתחיל, החומר במאמר איננו מדעי ולא לקוח משום מחקר ככה שיש להתייחס אליו בערבון מוגבל ולבחון מקורות נוספים. אנחנו לא מעודדים את השימוש בסמים ואפילו מתנגדים לכך נחרצות, האושר האמיתי בא מבפנים ולא בעזרת כימיקל חיצוני.

קנאביס, מריחואנה, ושאר הירקות

קאנאביס הוא סם פסיכו-אקטיבי המופק מחלקים של צמח המריחואנה. הסם קיים בצורות שונות ורבות, והשימוש בו מתבצע בדרכים שונות כמו בסיגריה (גלגול העשבים עם שילוב של טבק בדרך כלל), במכשיר אידוי (נשאף רק החומר הפעיל THC ולא נשרף כלום), במקטרת (מעט תערובת של בצמח בראש המקטרת), בצ’ילום (כמו מקטרת מיוחדת המיועדת לשימוש של כמה אנשים בזמן קצר), בנרגילה (פחות מומלץ אך ניתן לפזר מהצמח בתערובת הטבק של הנרגילה, ההשפעה תהיה מינורית), בבאנג (כמו נרגילה מיוחדת לעישון קנאביס), כדורים (ההשפעה פחות טובה מבצורות העישון), אכילה או שתייה (ניתן לבשל עם שמן או חמאה העשויים מהצמח).

השפעות הקנאביס

השפעת הסם נמשכת מספר שעות. צמח המריחואנה נחשב לסם הבלתי חוקי הנפוץ ביותר בעולם אך בשנים האחרונות ביותר ויותר מקומות בעולם מתחילים להבין ולקבל את הצמח בתור תרופא ובתור סם הרגעה ולא כסם מזיק ולכן מדינות רבות באירופה למשל ובארצות הברית צועדות לעבר לגליזציה.

הקנאביס הוא סם מדכא. וכסם מדכא, הוא מאט את הפעילות המוחית ומחליש את מעבר התחושות והמידע במוח ואל המוח. זאת הסיבה להיותו משכר. השפעותיו המידיות הן תחושת התעלות, הרחבת כלי הדם (אדמומיות בעיניים), ירידה בקואורדינציה ובזיכרון, התקשות במעקב אחר רצף מחשבות,  החושים משתנים (משתמשים רבים יגידו שמוזיקת הטראנס נשמעת הרבה יותר טובה ועמוקה אחרי צריכת הקנאביס), רצון לצחוק, להביע רגשות ולשתף חוויות, וכן תחושת רעב ושיכוך כאבים.

קנאביס מריחואנה קריסטלים

החומר הפעיל במריחואנה הוא  THC ממשפחת הקנבינואידים. לחומרים ממשפחת הקנבינואידים השפעות פסיכו אקטיביות ופיזיות רבות. השימוש בסם ידוע מלפני אלפי שנים (עלי קנאביס יבשים נמצאו בצמידות למומיה בת 2,800 שנים של שמאן בשינג’יאן שבסין), אך בתחילת המאה העשרים חלה עלייה משמעותית בשימוש בו למטרות פנאי, דת ורפואה. יש הסכמה בין חוקרים רבים שמקור הצמח הוא בהרי ההימלאיה והשימוש בקנאביס כסם משכר היה נפוץ בהודו בסביבות המאה החמישית. הקנאביס עובד שם בצורות שונות שברובם משתמשים עד היום:

1.    תערובת עישון מעלים ופרחים, דומה למריחואנה המודרנית, שנקראה “גאנג’ה”.
2.    משקה בריכוז נמוך הכולל גבעולים ועלים של הצמח שנקרא “בהאנג”.
3.    חומר קשה בריכוז גבוה, המופק משרף הקנאביס, דומה לחשיש, נקרא “צ’אראס”
4.    ריכוז של שרף הכולל בעיקר את השערות הצומחות על הצמח הממוצים במעיכה או באופן כימי שנקרא “חשיש”.
5.    מיצוי או זיקוק של חלקי הצמח, שריכוז הקנבינואידים בהם גבוה (“שמן חשיש”).

במהלך המאה ה-19 השתמשו באירופה בצמח בעיקר כתרופה לשיכוך כאבים. כיבוש מצריים בידי נפוליון היה הגורם העיקרי לתחילת השימוש בסם באירופה. כתוצאה מתהליך ההתפשטות מסוף המאה ה-19 ובמאה ה-20, הסם הפך מתופעה מקומית בהודו ובמזרח התיכון לתופעה כלל עולמית. השימוש נפוץ גם במדינות מפותחות, כמו אנגליה, ארצות הברית או גרמניה , וגם במדינות העולם השלישי. עם התפשטות הסם, התפשטה ההתנגדות הממשלתית כנגדו וכיום הוא בלתי חוקי ברוב מדינות העולם.

האם הקנאביס מזיק ?

קיימות מחלוקות רבות לגבי הנזקים של הסם והאם הוא ממכר. קיימים מחקרים המגבים את טענות שני הצדדים בוויכוח, ושני הצדדים מאשימים את מפרסמי המחקרים שמנגד במניעים זרים.

הסכנה העיקרית בטווח הקצר היא התקף פסיכדלי (“סרט רע”), שקורא בדרך כלל למשתמשים חדשים שלא יודעים למה לצפות או למשתמשים במינונים גבוהים מדי. הקנאביס מגדיל את הסיכוי של אדם הצורך אותו לחלות בסכיזופרניה.‏ קנאביס פוגע ביכולת הקוגניטיבית לטווח-הקצר, ומזיקה לעוברים של נשים הצורכות קנאביס במהלך ההריון.

עישון של קנאביס שאינו מעורב בטבק אינו מעלה את הסיכון לפריצת סרטן אלה אפילו הוכח שהסם מקטין את הגידולים הסרטניים הקיימים אצל חולים מסוימים משמעותית. עם זאת, יש ראיות לכך שמעשני קנאביס כבדים עלולים לסבול מהשפעות שליליות כמו דלקת סימפונות או שיעול. מחקר אחר הראה שעישון קנאביס אינו פוגע בריאות ואף עלול לשפר את תפקודן. פורסמו לפני מספר שנים תוצאות מחקר שהראה כי אצל אלה שהחלו לעשן קנאביס לפני שהגיעו לגיל 18 התגלתה ירידה ברמת האינטליגנציה. מסקנת החוקרים הייתה שהחומר פוגע במוח שנמצא בשלבי התפתחות.‏

הסרטון הבא מסביר בצורה די הרמטית את נושא ההשפעות של הקנאביס

 

במאה ה-20 התחיל בעולם תהליך של חקיקת חוקים האוסרים על שימוש/ גידול/ סחר בצמח. ב1937 נאסר הצמח בארצות הברית ויחד עם המעצמה הגדולה גם בשאר העולם.

קנאביס – ליגליזציה

עם השנים החלו מדינות שונות להקל את האיסורים, אמסטרדם הייתה הראשונה שהפכה את הצמח לחוקי וכתוצאה מכך המדינה נהנית מתיירות גדולה של משתמשים, מיסים נוספים לקופת המדינה וכן ירידה בשימוש בסמים קשים. וכיום יותר ויותר חלקים בארצות הברית מקלים או מאפשרים שימוש חוקי בצמח. חלק מהמתנגדים לאיסור טוענים שלחקיקת החוק נגד הצמח היו מניעים שגויים, כמו אינטרסים כלכליים של יצרני ניילון, נייר ותרופות שידעו כי העסקים שלהם ירוויחו יותר אם הצמח יצא מהחוק. וכן שגם גזענות הייתה מעורבת בדבר , שכן רוב משתמשי הקנאביס היו שחורים או לטינים ולא לבנים, וכך נוצר לצמח שם רע כאילו היה צמח השטן.

אחרי עשורים של התנגדות נחרצת למריחואנה, כולל דרוג מחמיר בפקודת הסמים המסוכנים, החל תהליך של שינוי מהותי בעמדה האמריקאית, ויחד עם המעצמה האמריקאית גם בשאר העולם.

קנאביס מריחואנה עישון

השוק של הסם כיום מפותח מאוד, קיימים אלפי זנים של הצמח המסוגלים להתקיים בתקופות שונות של השנה, ובתנאים שונים. אפילו את ההשפעות הפסיכו אקטיביות והפיזיות של הסם הצליח האדם להנדס וליצור זנים חדשניים של הצמח המותאמים אישית לרצונו של המשתמש. תת המינים העיקריים של הצמח הם סאטיבה ואינדיקה, כאשר סאטיבה הוא הצמח הגבוהה והצר שנותן בעיקר תחושת רוגע ונינוחות, ואילו אינדיקה הוא הצמח הנמוך והרחב שנותן בעיקר תחושת “היי”, רצון לצחוק ולהיות פעיל. כל הזנים שהונדסו על ידי האדם נוצרו על ידי הכלאת זרעי סאטיבה ואינדיקה בכמויות שונות, וגם על ידי שיטות גידול מגוונות.

 

יש לכם שאלות, טענות או שאתם סתם מחפשים כיוון, הגיבו על הפוסט למטה במערכת התגובות ובטוח איזה סטלן יתן את דעתו 🙂

 

כתיבת תגובה

הצטרפו לקהילה

נדאג לעדכן אותכם במסיבות הכי מחשמלות והסטים של הדי ג’יים הכי חריפים. בום!